Sardīnijas garša. Vīna un gastronomijas ceļojums

Valsts:
Itālija

21 Feb 2020 (4 dienas)

Izmitināšana:
Dzīvošana: 1/2 DBL 4* viesnīcā

Izmaksas: no 682 €

Datumi


21 Feb 2020 - 24 Feb 2020 (4 dienas)
no 682 €

Сenā ir iekļauts:

  • transfērs
  • programmā iekļautās ekskursijas
  • programmā iekļautās pusdienas, vakariņas un degustācijas
  • muzeja un karnevāla apmeklējums
  • krieviski runājoša gida pakalpojumi

Сenā nav iekļauts:

  • lidojums Rīga –Roma – Kaljari un atpakaļ (325 eiro)
  • dzeramnaudas
  • personiskie tēriņi

Ekskursijas:

Mūsu gastronomiskajā ceļojumā uz Sardīnijas salu (Itālija) jūs sev atklāsiet vietējās virtuves bagātīgumu un tās delikateses, izbaudīsiet labākos vīnus autentiskās vīna darītavās un ziemas sezonas galveno delikatesi – jūras ežus, redzēsiet viskolorītāko Itālijas karnevālu Mamujadā un slavenās apgleznotās māju sienas Orgozolo pilsētiņā, izstaigāsiet salas galvaspilsētu Kaljari un iemācīsieties gatavot īstu Sardīnijas pastu.

 


Pirmā diena, piektdiena, 21.februāris

14.30 — Lidojums Rīga – Roma – Kaljari

20.30 Mūsu lidmašīna nolaižas Kaljari lidostā

 

Transfērs no lidostas uz viesnīcu Hotel Regina Margherita 4* Kaljari (Sardīnija). Ērta un moderna viesnīca, kura atrodas pie ceļa, kas ved no senā Kastello kvartāla uz elegantu krastmalu. Atrašanās vieta ir ļoti ērta, tikai dažus soļus no ostas un lielākajām tirdzniecības ielām.

 

21.30 Gastronomiskas vakariņas restorānā, kas ir viens no trijiem labākajiem Kaljari restorāniem. Šefpavārs ir arī tā īpašnieks, virtuve ir slavena ar jūras veltēm, bet ēdienkarte iemieso Sardīnijas kultūru.

 

Otrā diena, sestdiena, 22.februāris — etnogastronomisks ceļojums pa Sardīniju

08.00-08.30 Brokastis viesnīcā

09.00 Ceļa sākuma mums būs vairākas apstāšanās neaizmirstamiem foto mirkļiem: Molentardžius dabas parkā, kur redzēsim rozā flamingo, un pie akmens masīva “Velna segli” Eņģeļu līcī.

 

10.00 Vīna darītavas Argiolas apmeklējums

Tradicionāla, senatnīga vīna darītava, kurā vīni top jau kopš XX gs. sākuma. Daudzi to zina pēc vīniem Perdera, Costamolino un Costera. Mums būs iespēja nogaršot ekskluzīvus prestižas līnijas vīnus: Is Argiolas, Cerdena, Korem un Turriga.

 

12.30 Vīna darītavas Cantina Lillicu apmeklējums

Vīna darītava pieder jaunam un talantīgam pārim, kas savu uzņēmumu ir dibinājuši 2000.gadā. Viņiem piederošie vīna dārzi ir tikai 4ha lieli, taču, neskatoties uz to, jaunajiem vīndariem ir izdevies sasniegt augstus rezultātus. Viņu koncepcija – vīndarīšana harmonijā ar dabu, nedzenoties pēc kvantitātes, bet koncentrējoties uz kvalitāti. Gadā tiek saražots ne vairāk kā 20 000 pudeles vīna.

 

13.30 Pusdienas tradicionālā restorānā

 

15.30 Nuragu kompleksa apmeklējums

Tās ir vēsturiskas būves – metāliski torņi, kurus saista ar izzudušo noslēpumaino celtnieku nuragu civilizāciju, kas mita salā II tūkstošgadē pirms mūsu ēras.

 

Ierašanās Oroli

 

Pēc degustācijas mēs dosimies salas iekšienē, uz to pašu īsto Sardīniju. Oroli ir brīnišķīga pilsētiņa, kurā ir neskaitāmi arheoloģijas pieminekļi. Oroli vēsturiskā centra arhitektūru veido villas un dzīvojamās mājas ar tipiskiem portāliem un pagalmiņiem kampidāņu stilā. Tieši šādā tradicionālā mājā Nuoro zonā mēs arī pārnakšņosim. Bet viesmīlīgi saimnieki vakariņās pasniegs tradicionālos vietējos ēdienus.

 

19.00 Tradicionālās Sardīnijas pastas pagatavošanas meistarklase

Muzeja apmeklējums

Vakariņas

Nakšņošana viesnīcā

 

Trešā diena, svētdiena, 23.februāris — Orgozolo, vīna darītavas un … Mamujada

07.30 Brokastis

 

08.00 Izbraukšana no viesnīcas

 

10.00 Vīna darītavas Сedilesu apmeklējums un degustācija. Te tiek darīts vīns nelielos apjomos — līdz 60 000 pudelēm gadā. Tā ir tradicionāla Sardīnijas vīna darītava, kuras ražošanas filosofija ir “vīnogulājos, nevis vīna darīšanā”, proti, iejaukšanās procesos ir minimāla, vairāk koncentrējoties uz pašu vīnogu kvalitāti.

 

12.00 Orgozolo pilsētiņas apmeklējums

 

Dodamies uz Orgozolo — unikālu pilsētu – muzeju. Tā atrodas kalnos, 620 metrus virs jūras līmeņa, un ir kļuvusi slavena, pateicoties māju sienu gleznojumiem. Šī tradīcija radās pagājušā gadsimta 60.gados. Gleznojumos attēloti stāsti no sardīniešu dzīves, vietējo iedzīvotāju neapmierinātība ar varas pārstāvju politiku, kā arī slavēti itāliešu dziedoņi un dzejnieki. Te ikviena māja ir apgleznota savā īpašajā stilā, bet pastaiga starp tām atgādina brīvēdamas muzeja apmeklējumu. Mēs izpētīsim pilsētas centru, kur var apmeklēt arī zīda muzeju.

 

13.00 Pusdienas ar tradicionāliem vietējās virtuves ēdieniem

 

15.30 Karnevāla apmeklējums Mamujadā — tas ir viens no senākajiem folkloras pasākumiem un kolorītākajiem svētkiem Sardīnijā. Dalībnieki, kas tērpti tradicionālajos tērpos un rotājušies ar koka maskām, izpilda senču dejas un padzen ļaunos garus.

 

Pēc karnevāla mēs atgriežamies Kaljari, kur notiks noslēguma vakariņas restorānā Ricciomania.

20.30. Te mēs nobaudīsim vietējo ziemas specialitāti — jūras ežus

 

Nakšņošana viesnīcā

 

Ceturtā diena, pirmdiena, 24.februāris

08.00 Brokastis

 

09.30 Pastaiga Kastello un Kaljari vēsturiskā centra kājāmgājēju ielās

Salas galvaspilsētai Kaljari ir piesātināta vēsture. Pilsēta bijusi gan Pizas, gan arī Spānijas pakļautībā. Otrā pasaules kara gados Sardīnijas galvaspilsēta tika pamatīgi nopostīta, taču pēc tam tika pilnībā atjaunota. Neskatoties uz to, ka Kaljari ir sadalīta divās daļās — viduslaiku un modernajā —, abās jūs izbaudīsiet piļu un baznīcu krāšņumu, mazo ieliņu omulību.

 

Mēs izstaigāsim skaisto vēsturisko centru, virs kura paceļas viduslaikos celtie Ziloņa un Sanpankracio torņi. Kaljari var palepoties ar viduslaiku pili, Sv.Marijas un Sv.Bonārijas katedrālēm, raksturīgiem viduslaiku kvartāliem ar bagātu ģimeņu rezidencēm, tipiskiem restorāniem un suvenīru veikaliņiem. Ja uzkāpsiet Sv.Remī bastionā, jums atklāsies brīnišķīgs skats uz pilsētu. Tāpat var apskatīt milzīgo akmens masīvu “Velna segli” (Sella del Diavolo).

 

12.00 Transfērs uz lidostu

 

14.35 Lidojums Kaljari – Roma – Rīga

 

22.00 Mūsu lidmašīna nolaidīsies starptautiskajā lidostā “Rīga”